Zamandan ve Paradan Tasarruf İçin Hazır E-Ticaret Siteleri

Zaman ve Paradan Tasarruf İçin, Hazır E-Ticaret Sistemleri yüksek yatırım gücü olmayan,sıfırdan yeni e-ticaret yazılım için teknik ekibi olmayan yada bunlarla uğraşmak istemeyen kişiler için en ideal olan sistemdir. Google' da hazır e-ticaret yada ucuz e-ticaret siteleri diye arama yaparsanız hazır e-ticaret sitelerinin satışını yapan onlarca firmalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Online satış yapabilmeniz için vergi mükellefi olmanız gerektiğini söylememe gerek yok sanırım ;) 
Böyle bir siteyi tercih ediyorsanız her işte olduğu gibi çalışacağınız firmayı çok iyi araştırmalı ve referanslarını iyi bir şekilde kontrol etmenizde fayda var.
Google' dan bulduğunuz bir firmanın cafcaflı sitesine aldanmayın. Satacağınız ürüne en uygun olan hazır siteyi bulup bunun üzerine firmanın size hangi hizmetleri sunduğunu iyice öğrenin ve almadan önce gerekirse aranızda bir hizmet sözleşmesi imzalayın. 

Tabi her şeyden önce kendi programınızı iyi belirleyin.

Sitenizde kaç adet kategori olacak ve bu kategoriler altında kaç çeşit ve kaç adet ürün satacaksınız ?
Ürünlerinizi sitenize manüel yani elle tek tek mi, yoksa tedarikçiniz den aldığınız xml ile  toplu olarak mı yükleyeceksiniz?
Ürünlerinizi kendiniz mi üretiyorsunuz, 
Yoksa dropshipping sistemiyle mi çalışacaksınız ?

Biraz çok soru oldu sanırım ;) 
Ancak kuracağımız işte bu soruları önce kendimiz yanıtlar ve cevabını bulursak daha başarılı oluruz diye düşünüyorum.

Öncelikle hazır e-ticaret sitelerinin neredeyse tümünün, manüel olarak ürün ilanı girmeniz için yönetim paneli kolay ve kullanışlı hazırlanmıştır. Nereden biliyorsun derseniz, birçok sitenin demo paketlerini inceledim diyebilirim. Almak istediğiniz siteyi incelemek ve denemek için sizde yapın mutlaka. Hatta bir çok firma sattığı paketlerde,müşterilerine 15 ila 30 gün gibi ücretsiz deneme sürümünü sunuyor. Sizinde denemenizde fayda var. Konumuza geri dönecek olursak aynı şekilde bir çok hazır e-ticaret paketlerinin neredeyse hepsinde xml modül hizmeti oluyor.(Çok ucuz olan paketler hariç tabi, bu paketlerde xml modülünü ek ücrete tabi tutabiliyorlar, yada hiç hizmet veremeye de bilirler

Xml ile tedarikçiniz deki tüm ürünleri bir kaç dakika içinde kendi sanal mağazanıza atabilirsiniz.İşinize yarar. Ancak bununda sitenizin seo altyapısı için olumsuz bir neden olduğunu da belirteyim. (Xml ile Seo olumsuzluğunu farklı bir yazımda anlatmaya çalışırım.) Sanal mağazanızdan satacağınız ürünleri kendiniz üretiyorsanız ürünleri de mağazanıza kendiniz manüel girmeniz gerekecek. Buda bu paket sistemlerin işinizi gördüğü anlamına gelir ve tercih edebilirsiniz. Ürünlerinizi kendiniz ürettiğiniz için, benzersiz ürün fotoğraflarına da ihtiyacınız olacak. Ürünlerinizin fotolarını ya kendiniz çekeceksiniz yada bu işi profesyonelce yapan bireylerle çalışacaksınız. Dropshipping yöntemiyle çalışmak istiyorsanız bence gene hazır e-ticaret siteleri işinize yarar. Ürünlerin tümünü gene xml ile atacağınızı düşünerek bunu söylüyorum tabi. 

Başta biraz bahsettiğim gibi hazır e-ticaret sitelerinin satışını yapan firmaları ince eleyip sık dokumalısınız. Bu işi profesyonelce yapacaksanız çokta ucuzuna kaçmamanızı tavsiye ederim. Ucuz etin yahnisi misali işin başındayken büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Çalıştığınız firma baştan size söylediği şeyleri ilerde maalesef yapamıyoruz deyip işin içinden çıkabilir. Buda planladığınız her şeyin yarım kalması demektir. Yada kısa bir süre sonra site trafiğiniz arttı bahanesiyle sizden ek trafik parası isteyerek tadınızı kaçırabilirler. Dahada kötüsü bir sabah kalktığınızda sitenizin çalışmadığını görebilir ve çalıştığınız firmayı aradığınızda firmanın yerinde yeller estiğini görebilirsiniz. Bu olay bir tanıdığımın başına da gelmişti.Adamcağız sabah kalktığında  sitesinin kapanmış olduğunu gördü ve o panikle firmayı aradı ve kimseye ulaşamadı. Firma kapatıp kaçmış ve tüm hosting hizmetini de durdurmuştu.Aylarca emek harcayarak kurduğu sitenin yedeğini bile alamadı ve sıfırdan aynı zor yollardan tekrar geçerek yeni site kurmak zorunda kaldı.

Umarım sıkıcı ve uzun bir yazı olmamıştır. Sizinde hazır e-ticaret paketleri ile olumlu yada olumsuz deneyimleriniz varsa lütfen yorumlarınızla paylaşarak okurların deneyimlerinizden faydalanmalarına yardımcı olun.



1 yorum:

  1. Mummys Gold Mummys Gold Necklace - T-Shirt
    Mummys Gold Necklace. A timeless gold-red, snow peak titanium silver plated necklace with unique titanium bikes scotch marks etched on it. Perfect for tungsten titanium both those who value jewelry  Rating: 5 · titanium flat irons ‎1 review ti89 titanium calculator · ‎$18.99 · ‎In stock

    YanıtlaSil