Stoksuz E-Ticaretin Riskleri (Dropshipping Riskleri)


             Stok tutmadan e-ticaret yaparak para kazanmak kulağa çok güzel geliyor biliyorum. Aslında mantıklı da bir iş, şöyle işe başlamadan önce bir düşünürsek gerçekten çok güzel ve basit görünüyor , binlerce ürün onlarca kategori , stok tutma derdi yok, koy internete satıldıkça toptancıya bildir satılan ürünü müşteriye kargolasın. 



          Bunun için tek gereken sermaye, kendinize açacağınız e-ticaret sitesi ve bu siteye bağlı anlaştığınız bankaların sanal pos veya payu tarzında sanal posların entegre edilerek siteyi ürün satmaya hazır hale getirmek.(Vergi Mükellefi Olarak) Yok ben kendim e-ticaret sitesi kurmayacağım gittigidiyor,sanal pazar,n11 tarzı sitelerde satacağım da diyebilirsiniz, evet buda olur,

         Bunun içinde sadece istediğiniz pazar yerinde bir mağaza açmak yeterli. Buraya kadar her şey güzel .



Aslında dropshipping sisteminin bu kadar da kolay olmadığını anlatayım isterseniz size.



a- Bulduğunuz tedarikçi ürünleri zamanında kargolamadığı için müşterilerinizi kaybedersiniz.


b-İnternetten araştırırsanız bu tedarikçi firmaların hemen hemen hep aynı ürünleri size sunduğunu görürsünüz.


c- En önemlisi de bu madde, tedarikçilerin hemen hemen tümünün size sunduğu ürünleri aslında kendilerininde internette, sizden çok daha düşük rakamlara sattığını görürsünüz !!!




            Buda demek oluyor ki ortada etik olmayan bir anlaşma var. Gittigidiyor'a girip sizin sattığınız ürünlere akıllı sıralama yaparak baktığınızda, aslında size bu ürünün tedariğini sağlayan firmanın da aynı ürünleri internet üzerinden son kullanıcıya sattığını göreceksiniz. Siz satacağınız ürünün üzerine kendi kârınızıda ekleyerek satışa sunduğunuzda satılan iki aynı ürünün arasında çok büyük ve aşılmaz bir fiyat farkının çıktığını göreceksiniz. Siz alıcı olsanız pahalı ürünümü yoksa ucuz ürünümü alırdınız ?




            Özetlemek gerekirse, bu şekilde e-ticaret (dropshipping)yapmak istiyorsanız bulduğunuz tedarikçilerin aynı ürün yelpazesine sahip olmamasına dikkat etmelisiniz. Sattığınız ürünleri aynı gün kargo yaparak müşterilerinize ulaştırmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanında size 10.00 TL ye sunduğu ürünü kendisinin internet üzerinden son kullanıcıya  8,00 TL ye satmayacağına güvendiğiniz bir veya daha fazla tedarikçi ile çalışmalısınız.Nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız İnternet'ten ne satabilirim başlıklı yazımı okumanızda fayda var.

           Fikirlerinizi yorum olarak paylaşmanızdan mutlu olurum.



Blog Yazarak Para Kazanmak / Blog Nasıl Açılır



Yeni Makalelerden Haberdar Olmak İçin E-Posta Adresini Bırak:


Delivered by FeedBurner

1 yorum:

  1. DROP SHIP NEDIR?

    Dropship kelimesinin tam olarak Türkçe bir karşılığını bulabilmemiz biraz zordur . Fakat biz buna satış ortaklığı veya satışı yapılan ürün üzerinden komisyon alabilmek olarak söyleyebiliriz. Herhangi bir ürünü stoklama maliyetine girmeden hatta hiç görmeden satmanıza olanak sağlayan bir sistemdir. Ülkemizde bu sistemden haberdar olanların sayısı çok az olsada yurt dışında bu işi tam zamanlı olarak yapan ve ciddi kazançlar sağlayan insanların sayısı hiçte az değil. Bu iş için evlerinde küçük oda ofisler kurup satışlarını burada takip eden insanlar mevcut
    ,

    ucretsiz_uyeol

    Dropship‘in en güzel yanı tedarikçi firmanızın sizler için herşeyi yapıyor olması. Yani siz satacağınız ürünü piyasa değerinin oldukça altında bir fiyattan alarak satışı yapabiliyorsunuz. Daha doğrusu satışı yaptıktan sonra firma sizin adınıza faturalandırıp karğoluyor ve satılan ürün üzerinden hak ettiğiniz karı sizin hesabınıza aktarıyor. Böylece stoklama derdi yani bir başka deyişle sermaye gereksinimi ortadan kalkıyor. Ayrıca mal elimde kalır mı endişesi de taşımıyorsunuz.Tabiki her işte olduğu gibi bu işte de dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Bunlara dikkat etmeden yapacağınız hamleler hem para hemde zaman kaybı anlamına gelebilir ki bunların olmasını istemeyiz.
    Buraya kadar herşey güzel görünüyor fakat aklınızda eminim ki şu sorular vardır:
    -Ürünlerin satışlarını nerede ve nasıl yapacağım?
    -Tedarikçi firmaları nasıl bulabilirim?
    -Ne kadar kazanç sağlayabilirim, kâr oranları ne kadar?
    -Dikkat edilmesi gereken noktalar neler?
    işte bu sorulara cevap aşagıdaki site siz istediginiz domain üzerine sitenizi kurup size teslim ediyor
    Domaini sizin adınıza olan bu siteyi sizler sosyal medya platformlarında ve arama motorlarında yapacagınız çalışmalara ile tanıtıyorsunuz firma sizin adınıza (siteniz adına )
    ürünü temin ediyor
    ürüne ait faturasını kesiyor
    anlaşmalı oldugu kargo aracılıgı ile müşteriye gönderiyor müşteri ürünü teslim alınca sizin hesabınıza belirlediginiz oranda karı aktarıyor
    http://comyonet.net/dropship-nedir-2/

    YanıtlaSil