Az Sermaye İle Kendi İşinizi Kurmanın Yolu E-Ticaret

Az sermaye ile kendi işinizi kurmanın yolu e-ticaret' ten geçiyor desem yeridir. Dükkan masrafları, personel masrafları, elektrik, su, doğal gaz gibi bir çok masrafı yapmadan evinizin bir odasından home ofis olarak e-ticaret' e başlayabilirsiniz. İnternet'in ve İnternet'e bağlı bir çok teknolojinin hızla yaygınlaşması ile, neredeyse her şeyi İnternet ortamında bulunan sanal mağazanız yada sanal çarşı pazarlardan zahmetsiz ve çok fazla sermayeye ihtiyaç duymadan satabilirsiniz. Kendi e-ticaret sitenizi kurarak da müşteri memnuniyeti, düzgün seo çalışmaları ve akıllıca planlanmış pazarlama teknikleri ile sitenizi kısa sürede tanıtabilir ve markalaşma yolunda ilerleyebilirsiniz.


İşe başlamadan önce her işte olduğu gibi iyi bir iş planı yapmanızda fayda var.

1-Bu işe ne kadar sermaye ayıracaksınız 
2-İnternet'ten ne satacaksınız
3-Ürünlerinizi stok mu tutacaksınız, yoksa dropshipping mi yapacaksınız


Az sermaye ile kendi işinizi kurmanın yolu e-ticaret'ten geçse de maalesef parasız para kazanmakta imkansız gibi bir şey. Her işte olduğu gibi e-ticaret işine girebilmek için, azda olsa bir sermayeniz olmalı.

Bu soruları yanıtladıktan sonra, elinizdeki sermayenize en uygun olan yolu seçmeli ve bu yolda sabrederek, emin ve kararlı adımlarla işe başlamalısınız.
Az sermayesi olan kişiler için en uygun karar, dropshipping yani stoksuz satış yöntemini seçmek ve buna uygun bir e-ticaret sitesi kurmaktır. Arama motorlarından kısa bir arama yaparak anahtar teslim hazır e-ticaret sitelerine rahatça ulaşabilirsiniz.Bu iş için ayırdığınız sermayenize göre satın alabileceğiniz bir çok hazır e-ticaret paketlerini bulabilirsiniz. 

Stok tutarak e-ticarete girmek ise maliyetli ve zahmetli bir yöntem. Ancak stok tutacağınız için, ticarette dedikleri gibi alırken kazanmaya başlarsınız.Toptancılardan yada direk yurt dışından yüklü adetlerde ürünü çok daha ucuza alarak, İnternet'ten yapacağınız satışlarda kar oranını hatırı sayılır biçimde yükseltebilirsiniz. Tabi bu kazanca bağlı olarak, stoklu çalışmak için yeteri kadar büyük bir depo ve bu depoda çalışacak e-ticarette tecrübeli personel çalıştırmak zorundasınız. Stoklu e-ticaret için olmazsa olmazlardan biride kaliteli ve sıfırdan yazılmış bir e-ticaret sitesidir. Sıfırdan ve ihtiyacınıza göre yazdırdığınız bir sitenin, gücünüze güç katarak işinize daha kurumsal ve profesyonel bir hava kazandıracağını unutmayın. Ayrıca arama motorlarında daha hızlı yükselmenize olanak sağlar. Önemli faktörlerden biri de piyasada olmayan bir tasarım ve görselliğe sahip bir e-ticaret sitesine sahip iseniz, markalaşma yolunda da daha hızlı ilerleme sağlayabilirsiniz.

Az sermaye ile kendi işinizi kurmanın yolu e-ticaret' ten geçiyor ancak, bu işi hafife almayın.Yoğun tempolu ve yorucu bir iş olduğunu unutmayın. Ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok satışınız olur. Satışlarınızın artması veya azalması, sizin çalışma şekliniz ile alakalıdır. 

Bol kazançlar

2 yorum:

  1. HızlıAdam:


    Özellikle sosyal medya topluluklarını iyi yöneten kişiler için uygun olabilir. Yani stok bulundurmayıp aracılık yapacaksanız, yatırım lüksünüz yoksa ve reklam maliyetlerine katlanamayacaksanız mevcut çevreniz olmalı ki satış yapabilesiniz. Bu çevre de 500-1000 adet facebook arkadaşı anlamına gelmesin. Onbinlerin takip ettiği sayfalara sahipseniz stoksuz e-ticaret modelini deneyebilirsiniz (Naçizane)

    YanıtlaSil
  2. E-ticaret yapıyorsanız zaten sosyal medyayı son derece iyi kullanmanız gerekir bence. Sosyal medya sayesinde düşük reklam bütçeleri ile hedef kitlenize çok daha kolay ulaşabilirsiniz. Konuya bakış açınız ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil